Zoeken
  • Line Vanvoorden

SFEERFILE 2: THE PLANTCORNER


The plantcorner is de nieuwste baby van Antwerpse girlboss Sofie Vertongen. Na het succes van haar online store (www.phytplants.com) was het tijd om al haar talenten te bundelen in een "echte winkel".

Door het combineren van vintage meubels, Oosterse tapijtjes en strakke ijzeren meubels heeft de winkel een heel open en gezellige sfeer. De grote ramen nodigen je uit om binnen te komen en natuurlijk roepen al die plantjes al van ver je naam.

Hun grootste eyecatcher is overduidelijk de blauwe plantenmuur. De kleur doet een beetje denken aan het ultramarijn blauw van Yves klein. (Spotten we daar een kleine inspiratie Sofie?)

De muur trekt direct de aandacht in het voorbijrijden. Blauw is niet meteen de eerste kleur die ik link met een plantenwinkel, maar ik hou er wel van hoe de kleur contrasteert met het groen van de planten. De terracotta potten, cactussen en spiegels zorgen voor een zekere "Santa fé- sfeer" die je een beetje laat uitkijken naar vakantie.

Buiten mooie plantjes vind je er ook accessoires van lokale en Nederlandse ontwerpers. Het verhaal van elke ontwerp(st)er vind je steeds terug op een kaartje gepresenteerd in een houten blokje.

Maar mijn persoonlijke favoriet is de grote kast vol met airplantjes. Hier vind je de hele Phyt- collectie en ik ben sowieso een sucker voor serrekasten. Ik kan niet wachten om ooit dat tuintje te hebben en mijn eigen glazen paradijsje te creëren.

Extra leuk : De airplant care guide!

#Sfeerfile #retaildesign

113 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

CONTACT

 Copyright © LINE VANVOORDEN.
All rights reserved. All sfeerbeheer's original content and photographs are subject to copyright
and must not be reproduced without written permission.