Zoeken
  • Line Vanvoorden

SFEERFILE 4: BLUET GENT


Tijd voor een nieuwe sfeerfile ! Deze keer neem ik je mee naar Bluet in Gent, misschien wel de meest gezellige plantenwinkel van het land.

Hoe? Alweer een plantenwinkel hoor ik je denken?

Tja.. wat kan ik zeggen. De liefde voor plantjes is groot en het vlees is zwak. Hoewel mijn vriend me op een tijdelijke plantenstop heeft gezet, kan ik het nooit laten om even een plantenwinkel binnen te lopen. Kijken mag toch?

Ik ken Bluet als de plantenleverancier voor Juttu. Een half jaar geleden openden ze hun nieuwe winkel op het St. Baafs plein, een paradijs voor de plantenliefhebbers onder ons.

Bluet omschrijft zichzelf als een zaak die zich elke dag opnieuw laat inspireren door de schoonheid en eenvoud van de natuur. Hun grootste doel is klanten te inspireren en ze naar huis te sturen met een stukje verwondering. In mijn bescheiden mening zijn ze daar alvast in geslaagd. Kijken jullie even mee?

Daniël Deprez is nog maar 4 jaar bezig met Bluet, maar zijn winkel en plantjes zijn al

niet meer weg te denken in de Belgische retail. Buiten hun eigen winkel leveren ze ook planten aan andere winkels met een eensgezind DNA ( Juttu, De huiszwaluw, Host,...)

Bluet is meer als een plantenwinkel.

Je kan natuurlijk bij hun terecht voor een plantje of een bloemetje voor je schoonmoeder, maar ze staan je ook graag bij met plantenadvies en kunnen je helpen bij het groenontwerp voor je trouwfeest, je tuin, woonkamer of zaak.

De winkel bestaat uit 2 verdiepen.

Beneden kan je terecht voor mooie, ecologisch geteelde boeketten en plantjes.

De combinatie van de ruwe stenen muur en het groen van de planten geeft de winkel een tijdloze, warme sfeer. De oude elementen zoals de terracotta voederbakken, de gietijzeren wasbak en de oude kasten nemen je onbewust mee terug naar een tijd waar degelijkheid en kwaliteit centraal stonden.

Het is duidelijk dat Daniël weet waar hij over spreekt. Zijn materiaalkeuze en zorg voor het kleinste detail kunnen dat alleen maar beamen. De winkel is echt een weerspiegeling van zijn passie.

Als je de trap naar boven neemt, wordt het "wauw-gevoel" enkel groter.

De mooie ,grote kamer, met veel natuurlijk licht is de perfecte backdrop voor de hun delicate planten en het handgebazen glaswerk van Henry Dean.

De prachtige houten vloer mogen ze voor mij inpakken en opsturen. Daar teken ik zo voor.

Tip :

Er valt zo veel te zien en ontdekken bij Bluet, maar kijk ook zeker eventjes naar boven. Hun passie voor planten druipt van elk hoekje, kantje en randje.

#Sfeerfile #retaildesign

158 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven