Zoeken
  • Line Vanvoorden

DIY : Blokkenregenboog


Het zijn een paar vreemde weken geweest. Het hele land lag stil, de mensen kochten veel wcpapier, je had schrik om even te kuchen en de crèches en winkels sloten hun deuren. De lock-down maakte van mij dus ook een tijdelijk huisvrouw.


Ik kreeg een nieuwe vorm van respect voor stay at home moeders, maakte me veel illusies over alle projecten die ik ging aanpakken en eerlijk heb ik gewoon vollebak zitten genieten van die extra tijd met Lou.


Met plezier ging ik op zoek naar activiteiten om met haar te spelen, die haar de wereld laten ontdekken en laten we eerlijk zijn: haar liefst ook meer als 5 minuten konden boeien. ( Want hoe kan je anders ooit die keuken opruimen?)


Gisteren kreeg ik ineens dit idee : Lou heeft in haar keukentje heel wat houten fruit om door te snijden. Ze vindt het zalig om deze uit mekaar te trekken en terug in mekaar te laten haken. Het inspireerde me om iets te knutselen waar ze die handeling ook mee kan doen, maar dan in anders.

Ik rommelde wat in onze kelder een maakte op 5 minuten deze blokkenboog... Easy Peasy.


Wat heb je nodig :


- Velcro - rondjes

- Wat houten blokjes

- Een houten plankjeDit kan niet simpeler zijn:


Stap 1: Plak aan elke kant van een blokje een velcro bol. Plak aan 1 kant van het blokje moet een "fluffy " bol en aan de andere kant 1tje dat "grijpt"

Erna kan je met de blokjes een soort slang maken door ze aan mekaar te linken.


Stap 2 :

Plak aan de beide kanten van het houten blokje een velcro bol ( 1 van elk) om het af te maken. Door het uiteindes van de blokjes vast te maken aan het plank maak je een mooie boog.Tadaaaa... Speelgoed voor je kleine waar zij of hij uren mee kan spelen en er ook leuk uitziet in je huis. Een dikke win in mijn boek.Je zult zien dat je kleintje wel even kan bezig zijn met het vast maken en lostrekken van de blokjes. het is een goede oefening voor hun oog hand coördinatie en traint hun grijpkracht.


Ps : Net als bij ander speelgoed raad ik wel aan om steeds je kleintje in het oog te houden als er mee gespeeld wordt. Zo kan hij of zij veilig alles ontdekken.

Zo wat denken jullie er van? Zin om dit ook te maken? Ik ben benieuwd welke kleuren of vormen jullie zouden kiezen. Jullie mogen me altijd taggen :)

70 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven