Zoeken
  • Line Vanvoorden

MIJN MAMA MUST HAVES: SFEERBEHEER X HETLAND VAN OOIT.

Bijgewerkt op: aug 19

Mijn meest gegooglede term toen ik zwanger was : Wat zijn de musthaves voor een pasgeboren baby?

Er zijn zo veel dingen op de markt dat het zeer moeilijk was voor me om te navigeren. Wat is nu echt belangrijk? Wat is gewoon mooi en leuk? En wat is pure commerce?


Nu een jaar later dacht ik: ik schrijf het even ook neer. Het kan maar een onzeker mamatje net als mij helpen. Plus het is ook nog eens een excuus om door al die babyfoto's te gaan.

Natuurlijk is elke baby anders... maar deze spullen werkte voor ons.


1 ) B A B Y N E S T J E


Niet alleen mooi, ook super praktisch. We namen het overal mee naar toe en zo had ons Louke overal een veilige en knusse plaats om te liggen. De eerste weken lag Lou in haar nestje tussen ons lekker knus te knorren, Als ze wat groter was verhuisde haar nestje naar de cosleeper, lag ze er leuk in te spelen en vooral heel schattig in te wezen.


Nestje van Sleepyhead ,uit Het land van ooit

2) T E T R A D O E K E N


Jups ! Inslaan die handel ! Te gebruiken als handdoek, monddoekje, dekentje, matrasbeschermer, knuffeldiertje ,verstopplaats,... Noem het maar op.


3) W R A P B O D Y'S


Het is al akelig genoeg om zo een kleine baby kleertjes aan te doen , dus waarom het je zelf nog moeilijker maken? Gouden tip: koop body's die je niet over het hoofdje moet trekken en dat is al 1 struggle minder.


Body : Zeeman

Dino : Play kids

4) T U T T E R E N T U T T E R D O E K J E


Lou was ( en is nog steeds) direct verkocht aan de Natursutten tuttertjes.

Ze worden met de hand gemaakt in Italie en zijn gemaakt uit 100% zuiver natuurlijk rubber, vrij van PVC, BPA, phthalates en kunstmatige kleurstoffen. Daarnaast zijn ze zeer hygiënisch omdat ze in een stuk gefabriceerd zijn. Hierdoor kunnen vuil en bacteriën niet achter blijven in naden.


Allemaal top eigenschappen voor een tutter, maar miss heb ik ze ook gekocht omdat er een kat op de doos stond .


Tutter : Het land van ooit


5) P Y J A M A S M E T V O E T J E S E N H A N D S C H O E N TJ E S


Een ander hoofdstuk in het verhaal: "maak het jezelf niet moeilijker als het al moet zijn "

Pyjama's met ingebouwde handschoentjes en voetjes zijn zo gemakkelijk. Geen gesukkel met extra sokjes en wantjes aandoen.( en samenhouden in de was) Je baby is lekker warm en comfortabel.


6) S C H A T T I G E M U T J E S - S T R I K J E S


Die schattige mutsjes zijn niet alleen goed voor de esthetiek, maar ze houden je babytje lekker warm. Pasgeboren baby’s kunnen zichzelf nog niet goed op temperatuur houden.


Een goede tip die ik kreeg : Doe je baby 1 laagje meer aan dan jezelf, zodat hij/ zij het lekker warm heeft, maar ook niet te warm.


Persoonlijk smelt ik nog steeds als ik Lou een strikje aan doe, daarmee dat het zeker in mijn persoonlijke must buy list staat.


Tulband: H&M


7) S P E E L G O E D J E S


Iets wat rinkelt, rammelt of kraakt is altijd een winnaar. Onze favoriet was dit eitje van Weegallery...


Eitje: Het land van ooit

8) B A B Y R E L A X


Een must have in mijn ogen. Lou hield er enorm van en ik had even mijn handen vrij.

Het geeft je kleintje de kans de wereld eens van een andere kant te bekijken en is zalig om in te spelen. Je kan je kleintje er natuurlijk niet de hele tijd in laten zitten ,maar het zorgt voor een leuke afwisseling.. ( een beetje bij mama of papa, een beetje wippen, een beetje tummytime,...)9) D R A A G D O E K - D R A A G Z A K


Na 9 maanden zo dicht bij je te zitten heeft je kleintje natuurlijk nog constant de behoefte om dichtbij je te zijn. Hoewel die uren samen op de zetel best gezellig zijn, is het soms ook handig om even handsfree te zijn. Happy baby en happy mommy.10 ) B A D O P H O O G T E - T U M M Y T U B


Ik vond een baby in bad doen echt het akeligste aan verse mama zijn. Ons badje op hoogte maakte het voor mij een stuk gemakkelijker. Ik weet dat het voor veel mensen niet de "must-have "is, maar dit badje gaf mij een veilig gevoel en dat is veel waard.


Toen Lou wat "steviger" was vond ik de tummytub echt een zalige uitvinding. We hadden de zaligste zomerbadjes op het terras.


Zo, hopelijk helpt dit wat ! en veel succes.. Je gaat dat goed doen !134 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven