Zoeken
  • Line Vanvoorden

SFEERBEHEER X COLORA

Bijgewerkt op: 4 jan 2020L E T' S D R E S S - U P T H E D R E S S I N G...Onze dressing was al even een doorn in mijn oog. Niet dat er echt iets mis mee was, maar hij had nog geen echte liefde gekregen. Als er volk komt, laat ik de deur vaak dicht: Oh hier.. Dat is gewoon de dressing. Niets te zien...


Maar toen kreeg ik plots dit mailtje : Colora en Bosspaints hebben recent de trendkleuren voor 2020 aangekondigd: "Trendspecial 2020: colours of resistance". Het pallet bestaat uit 27 pakkende trendkleuren geclusterd rond 3 levensstijlen. Zin in een samenwerking?


Euh... ja natuurlijk... En dat brengt me naadloos bij deze post.


Ik zat al een tijdje na te denken wat ik zou willen doen met de dressing. De kamer is niet groot en de kast die er stond is super mooi, maar eigenlijk te groot voor de ruimte.


Na wat pinnen en brainstormen met mijn lief was dit het plan :

Kleurvlakken, Ivarkasten en planten...


Let's go...STAP 1: BASECOAT.


Het grote plan was de muur en de kasten in hetzelfde wit te schilderen zodat ze visueel in mekaar zouden overlopen. Colora raadde me aan een Hybride Wall PU- verf te gebruiken.

Het is een doorschilderverf, geschikt voor muren en hout. Deze wordt gebruikt om deuren en lijsten mee te verven met de muur. Perfect dus voor ons plan.

( Deze is ook 100 % afwasbaar, ook super handig met een kleine in huis )STAP 2 : ASSEMBLE EN PAINT.


Tijd om de Ivarkasten in mekaar te zetten en de kasten een basislaag te geven in dezelfde kleur wit ( WEY 131)


De golden tip blijft om even te schuren tussen te lagen, voor een super smooth resultaat .


( Merci ook aan mijn lief om deze voor me op te hangen, good job babe! )STAP 3 : TAPE.


Na wat pinnen op pinterest ter inspiratie en wat schetsen en tekenen was het tijd voor de kleurvakken. Het leek ons leuk om deze te laten doorlopen over de kasten voor een soort 3D effect.PAINT HACK VOOR SUPER STRAKKE LIJNEN:


Voor je aan de slag gaat met de kleuren, ga eerst even met je basiskleur langs de randen.

De verf vult dan eventuele lekken en zo heb je gegarandeerd strakke lijnen... ( Thank me later ;-) )STAP 4: LET' S PAINT !


Mijn favoriete kleurenpallet is #nomoregreys.


Het past in de sfeer van de kleuren van de rest van het huis, maar is toch weer dat tikje anders en nieuw.
Hoe ga je te werk?


Neem eerst je kwast en ga hier mee langs de randen, nadien kan je de vlakken invullen met een kleine verfroller. Ik heb de vlakken 2 lagen gegeven, zodat het zeker goed gedekt was.


Verwijder de tape als de verf nog een beetje nat is. (dan is het veel gemakkelijker.)


Ik raad jullie wel aan om slimmer te zijn als mij en te investeren in degelijke schilderstape.

Ik was begonnen met een restje wat we nog hadden liggen en daar zijn de lijnen wat minder strak. (en de perfectionist in mij ziet dat nu elke dag haha)


STAP 6 : HET RESULTAAT


Zo... Na een aantal uren zwoegen tijdens wel 20 middagdutjes van Lou is onze dressing eindelijk klaar. Klussen met een baby gaat duidelijk minder vlot.


Ik ben super blij met het resultaat. Ik denk dat de dressing gelukkig is dat hij eindelijk mag meespelen met de andere kamers in het huis.


Nog eens een dikke merci aan Walkietalkie, Colora en Boss paints voor deze leuke samenwerking. Als jullie meer willen weten over de trendkleuren van 2020 click hier

PS: Ons Lou heeft ook meegeholpen met het schilderen <3
Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met Colora en Bosspaints


Fotografie en styling: Line Vanvoorden

270 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven